Mákos kókuszos kréker – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. Belekeverjük a vizet, majd az olvasztott kókuszolajat is beledolgozzuk. Ha esetleg száraz lenne a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet tegyünk még hozzá.
A tésztát egy sütőpapír közepére tesszük, befedjük egy másik sütőpapírral, és minél vékonyabbra kinyújtjuk. Pizzavágóval vagy derelyevágóval kisebb darabokra felvágjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Akkor lesz jó ropogós, ha kicsit megpirul, de figyeljünk, hogy ne égjen meg. HA kihűlt, fogyasztható, vagy dobozban/papírzacskóban hetekig eltartható.
Aki ehet sajtot, tehet bele 2-3 evőkanál reszelt parmezánt is.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon jól sikerült sós rágcsálnivaló lett, a családi mozizáshoz sütöttem alternatívaként, hát nem sok maradt nekem.