Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mákos kókuszos kréker – paleo

Mákos kókuszos kréker – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos kókuszos kréker – paleo

Mákos kókuszos kréker - paleo

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszliszt
  • 2 dkg lenmagliszt
  • 3 dkg mák (egész)
  • 2 dl langyos víz
  • 1/4 tk. só (ízlés szerint)
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj vagy zsír
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. Belekeverjük a vizet, majd az olvasztott kókuszolajat is beledolgozzuk. Ha esetleg száraz lenne a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet tegyünk még hozzá.

A tésztát egy sütőpapír közepére tesszük, befedjük egy másik sütőpapírral, és minél vékonyabbra kinyújtjuk. Pizzavágóval vagy derelyevágóval kisebb darabokra felvágjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Akkor lesz jó ropogós, ha kicsit megpirul, de figyeljünk, hogy ne égjen meg. HA kihűlt, fogyasztható, vagy dobozban/papírzacskóban hetekig eltartható.

Aki ehet sajtot, tehet bele 2-3 evőkanál reszelt parmezánt is.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon jól sikerült sós rágcsálnivaló lett, a családi mozizáshoz sütöttem alternatívaként, hát nem sok maradt nekem.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére