Főoldal / Desszertek / Máktorta tojásfehérjemázzal

Máktorta tojásfehérjemázzal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Máktorta tojásfehérjemázzal

Máktorta tojásfehérjemázzal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg mák (darált)
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 ek. vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 ek. finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A mázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 1 tk. vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 3 dkg csokoládé (olvasztott)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojást a cukorral habosra kikeverjük.
Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint mazsolát is tehetünk hozzá.
Vajazott, lisztezett tepsibe, vagy tortaformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, hogy átsült-e.

A fehérjéből a vaníliás cukorral habot verünk és a még forró sütemény tetejére simítjuk. Az csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
Száradás után kínálhatjuk.

Jó étvágyat!

Máktorta tojásfehérjemázzal 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére