Főoldal / Sertés ételek / Malacsült

Malacsült

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Malacsült

Malacsült

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös malaccomb
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kanál só
  • 1 mk. fűszer só
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. egész kömény
  • 1 mk. ételízesítő
  • 2 kanál sertés vagy libazsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt négyzethálósan bevagdossuk.

A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük. Fokhagymával megtűzdeljük.

Hűtőben egy órát állni hagyjuk.

A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük,mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat,maradék fokhagymát, 1,5-2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, 160 fokon, egy órát pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére