Főoldal / Sertés ételek / Malacsült hurkával krumplival

Malacsült hurkával krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Malacsült hurkával krumplival

Malacsült hurkával krumplival 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg malachús
  • 1 dl sör 
  • méz
  • 3 szál májashurka
  • 5 dkg szalonna
  • 6 db burgonya
  • 3 db alma
  • 1 0,5 vöröskáposzta 
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • vörösborecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A malachús bőrét késsel bevagdosom ( kockákat vágok bele), sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, és beteszem a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap disznózsírral együtt beteszem egy tepsibe, és alufóliával lefedve sütőbe teszem.

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.

Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, és átkapcsolok grill fokozatra.

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére