Malacsült hurkával krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A malachús bőrét késsel bevagdosom ( kockákat vágok bele), sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, és beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap disznózsírral együtt beteszem egy tepsibe, és alufóliával lefedve sütőbe teszem.
A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, és átkapcsolok grill fokozatra.
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.