Málnás financier – paleo
Hozzávalók:(kb. 10-12 darabhoz)
A formák kikenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket villával picit verjük fel, csak habzásig, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a folyékony olajat és keverjük simára. Kicsit nyúlós és elég folyékony lesz, de nem kell aggódni, megsülve teljesen jó lesz.
A formákat alaposan kenjük ki olajjal, kanalazzuk bele a masszát, kb 2/3-ig töltsük meg őket, és mindegyik közepébe tegyünk 1 szem gyümölcsöt.
(Használhatsz szilikonos formát, akár muffin formát is.)
175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél) süssük kb. 15 percig, vagy amíg szép aranysárgára nem sülnek. Hagyjuk őket langyosra hűlni a formában, majd óvatosan szedjük ki őket és egy rácson hűtsük ki teljesen.
Frissen ropogós a külseje, omlós a belseje, ilyenkor a legjobb. Másnapra megpuhul, de akkor is nagyon finom, ha marad belőle