Főoldal / Desszertek / Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 ek. langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor (holland)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 50 dkg natúr krémtúró (vagy áttört darabos túró)
  • 2 dl joghurt
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 100 ml víz

A málnás zseléhez:

  • 30 dkg málna
  • 100 ml víz
  • 3 ek. cukor
  • 10 g zselatin

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • málna szemek
  • olvasztott csokoládé vagy csoki forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt magas falú szögletes tepsibe simítjuk. kb.30×35 cm.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és apránként forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskóta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a kakaós lapot tegyük vissza a formánk aljába.
Simítsuk rá a túrós krémet és tegyük 20 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (vagy 1 órára a sima hűtőbe)

Amíg a krém dermed, készítsük el a málnás zselét.
A málnazselé hozzávalóit a zselatin kivételével egy kisebb lábosban főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen. Ezután egy szűrőn átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. A zselatint elkeverjük a langyos málnapépben és alacsony lángon addig melegítjük, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.

A zselét simítsuk a túrókrém tetejére, majd tegyük a süteményt 2-3 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és málna szemekkel.

Tipp / megjegyzés:
Tortaformában is elkészíthető, persze akkor szép magas szeleteket kapunk.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére