Málnás-joghurtos túrókrém kocka
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A málnás zseléhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt magas falú szögletes tepsibe simítjuk. kb.30×35 cm.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és apránként forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt piskóta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a kakaós lapot tegyük vissza a formánk aljába.
Simítsuk rá a túrós krémet és tegyük 20 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (vagy 1 órára a sima hűtőbe)
Amíg a krém dermed, készítsük el a málnás zselét.
A málnazselé hozzávalóit a zselatin kivételével egy kisebb lábosban főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen. Ezután egy szűrőn átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. A zselatint elkeverjük a langyos málnapépben és alacsony lángon addig melegítjük, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.
A zselét simítsuk a túrókrém tetejére, majd tegyük a süteményt 2-3 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és málna szemekkel.
Tipp / megjegyzés:
Tortaformában is elkészíthető, persze akkor szép magas szeleteket kapunk.