Málnás sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és kivajazott sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, középen kettévágjuk, majd csak az egyik darabot megint kettévágjuk.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük. A málnás tejszínes krémet 3 dl tejjel kemény krémmé verjük a habverővel.
A krémet és a tejszínt összekeverjük. Beletesszük málnát, tetejére hagyjunk a díszítésnek.
A pudingot Sűrűre főzzük a 3 dl tejjel és a cukorral. Még melegen elkeverjük benne a margarint.
A vékony lapot megkenjük pudinggal, rátesszük a másik vékony lapot, most jön a málnás krém, és a tetejére a vastag lap.
A tetejét még kenjük meg málnás krémmel, és díszítjük egész málnákkal.
Tipp:
Málna szezonkor ki ne hagyjuk ezt a mennyei süteményt. Szederrel is elkészíthető.