Főoldal / Desszertek / Málnás tejszínhabos süti

Málnás tejszínhabos süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás tejszínhabos süti

Málnás tejszínhabos süti

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek.cukor
  • 8 ek.finom liszt
  • 1 cs.sütőpor

A krémhez:

  • 1/2 kg mirelit málna
  • 1/2 l hulala /vagy más növényi tejszín/
  • cukor ízlés szerint
  • 1/2 dl rum vagy aroma

A díszítéshez:

  • tejszínhab, málna szemek
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az összetevőkből piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni.

A tejszínt géppel habbá verjük. Ha a tejszínhab már majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kiengedett málnát, cukrot és a rumot vagy aromát.

Előtte pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez.

A piskótát három lapba vágjuk, sorban megkenjük a málnás krémmel. A tetejére is kenünk a krémből.

Felvágás előtt tegyük a hűtőbe egy órára.

Tejszínhabbal és málna szemekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Málnás tejszínhabos süti 3.33/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére