Mandazi – A kelet-afrikai kókuszos fánk
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A meleg tejben elkeverünk egy kis cukrot és az élesztőt, majd félretesszük, és hagyjuk felfutni. Ezek után mindent belepakolunk a mixer táljába és dagasztóhoroggal bedagasztjuk. A tésztacipót, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Ezután nyújtólapon újjnyi vastagra nyújtjuk és háromszögekre vágjuk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd közepesen forró olajban kisütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a kókusztejet, szoktam használni sokféle ételhez, próbáljátok ki, úgyis jön a fánk szezon:)
Lehet összetört banánt is adni hozzá, egyszer kipróbáltam, akkor kevesebb folyadék kell hozzá, nagyon finom az a változat is.