Mandula süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandula süti

Mandula süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 üvegcse rumaroma

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama margarin
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 üvegcse mandulaaroma

• A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, majd a többi anyaggal tésztává gyúrjuk.

A tésztát mandulaformába /ha van/ vagy evőkanálba nyomkodjuk, és a tetejét elsimítjuk.

A kis sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet:

A Rama margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a darált mandulát és az aromát.

Ha a tészta kihűlt, a krémmel kettesével /a sima felével/ összeragasztjuk.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére