Főoldal / Desszertek / Mandulahabos fahéjas szilvás lepény – paleo

Mandulahabos fahéjas szilvás lepény – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulahabos fahéjas szilvás lepény – paleo

Mandulahabos fahéjas szilvás lepény - paleo

Hozzávalók:

  • 15 dkg nyílgyökérpor
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg szezámmagliszt
  • 1 nagy ek. útifűmaghéj
  • csipet só
  • 5 dkg eritrit (por alakú)
  • 12 dkg kókuszolaj
  • 2 közepes tojás sárgája
  • 1-2 ek. víz, ha szükséges

A tetejére:

  • 2 közepes tojásfehérje
  • kb. 5 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 1 ek. citromlé
  • 5 dkg mandula durvára törve
  • kb. 40 dkg szilva, magozva, szeletekre vágva
  • fahéj ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Ha túl lágy lenne, akkor tehetünk még hozzá pár evőkanál nyílgyökérport vagy tápiókát. Vagy csomagoljuk folpackpa és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. (Ha nem olvasztott kókuszolajat használsz, akkor kezelhető lesz a tészta és azonnal lehet nyújtani.)

Tegyük a tésztát egy sütőpapírra és szórjuk meg kevés liszttel. Nyújtsuk ki 3-4 mm vastag téglalappá. De nyújthatjuk 2 sütőpapír között is, ha az  egyszerűbb.

A sütőpapírral együtt tegyük tepsire, és 165 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) süssük elő kb 18-20 perc alatt.

A tojásfehérjét kezdjük el felverni. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá az édesítőt, a végén a citromlevet is és verjük szép fényes, kemény habbá, majd forgassuk bele a durvára őrölt mandulát is.

Vegyük ki az elősütött tésztát, simítsuk a tetejére a mandulás habot, rakjuk ki szilva szeletekkel és toljuk vissza a sütőbe kb. 15-20 percre.

Hűtsük ki, majd pizzavágóval szeleteljük. Langyosan nagyon finom.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére