Mandulahabos fahéjas szilvás lepény – paleo
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Ha túl lágy lenne, akkor tehetünk még hozzá pár evőkanál nyílgyökérport vagy tápiókát. Vagy csomagoljuk folpackpa és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. (Ha nem olvasztott kókuszolajat használsz, akkor kezelhető lesz a tészta és azonnal lehet nyújtani.)
Tegyük a tésztát egy sütőpapírra és szórjuk meg kevés liszttel. Nyújtsuk ki 3-4 mm vastag téglalappá. De nyújthatjuk 2 sütőpapír között is, ha az egyszerűbb.
A sütőpapírral együtt tegyük tepsire, és 165 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) süssük elő kb 18-20 perc alatt.
A tojásfehérjét kezdjük el felverni. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá az édesítőt, a végén a citromlevet is és verjük szép fényes, kemény habbá, majd forgassuk bele a durvára őrölt mandulát is.
Vegyük ki az elősütött tésztát, simítsuk a tetejére a mandulás habot, rakjuk ki szilva szeletekkel és toljuk vissza a sütőbe kb. 15-20 percre.
Hűtsük ki, majd pizzavágóval szeleteljük. Langyosan nagyon finom.