Mandulakrémes puha mézes szelet
Hozzávalók:A tésztához:
Mandulás krémhez:
|
|
Elkészítés:
A mézet picit megmelegítjük, majd a tojásokkal és tojások sárgájával habosra kikeverjük. A lisztet elvegyítjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal, majd lassanként a mézes masszához adjuk és kikeverjük.
Egy tetszőleges formát alaposan kivajazunk és lisztezünk. Beleöntjük a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. ( ha nagyobb tepsiben sütjük, akkor 30 perc is elég neki) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a narancslikőrrel. Hozzáadjuk a mandulát és beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Amikor kihűlt a tészta, keresztben kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
Elég nagy mennyiség, lehet felezni is az adagot, bár elég sokáig puha marad a sok méztől.Másnapra még finomabb mint frissen.
Tipp / megjegyzés:
Ajánlom az adventi és karácsonyi időszakra egyaránt. Nálam most ilyen kerek formában készült, de lehet tepsiben is sütni, ha nem akarjuk tölteni, akkor egy nagyobb tepsi is kijön belőle. Ízlés szerint lehet szeletekre vagy kockára vágva tálalni. Akár csokimázzal vagy cukormázzal is megturbózható.