Mandulás grillázs
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tálcát kibéleljük a sütőpapírral, amit vékonyan megkenünk margarinnal. A mandulát durvára feldaraboljuk és a sütőpapírra szórjuk.
A cukrot egy evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk és kavargatva karamellizáljuk, amíg szép világos barna színt nem kap. Ekkor levesszük a tűzről és gyorsan ráöntjük a mandulára.
Hideg helyre tesszük ahol gyorsan megszilárdul, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. (nagyon könnyen lejön) Apró darabokra tördeljük.
És akkor ötletek változatokra: lehet bele tenni egy kis reszelt narancshéjat, fahéjat, a mandula helyett mogyorót vagy diót, vagy vegyesen ki- mit szeret. Lehet hozzátenni mézet is vagy mazsolát.
Az összetördelt grillázsdarabokat átlátszó celofánba tesszük, masnival átkötjük, kedves kis üzenetet írunk hozzá és kész a kézzel készített ajándék.
Még egy változat: nagyon apróra tördeljük a grillázst, tölcsér alakban formázott celofánba tesszük és a mellékelt kis üzenetre ráírjuk, hogy ajánlott vele megszórni az esti filmhez szánt vanília fagyit (de a diós változat jól kiegészíti a forró almás pitét, ha azzal szórjuk meg)
Aki teheti próbálja ki, gyorsan elkészül, sokáig eláll.
Tipp / megjegyzés:
Jó kis karácsonyi ajándék ötlet kollégáknak, barátoknak.