Mandulás mézes sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A cukormázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk, és pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztát lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, és a tetejét megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütjük.
A tojásfehérjéket felverjük. Amikor félkemény a hab, hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
A sütemények tetejét bevonjuk a mázzal, és mindegyiket egy szem mandulával díszítjük. Hagyjuk a cukormázat megszáradni.
Jól zárható dobozban tároljuk a fogyasztásig. Ha kemény lenne sütés után, a dobozban megpuhul.
Tipp / megjegyzés:
Ha a tésztánk nem áll össze egy kis tejet adjunk hozzá. Minél tovább áll annál puhább lesz.
Beküldő: Maja