Marhahúsleves cérnametélttel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra. vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem.
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm.
Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Közben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, egy darab húst, és chili paprikát.
A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később – vacsorára – fokhagymás pirítóssal.