Marhahúsleves metélttésztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom.
A zöldségeket megpucolom. A répát és a fehérrépát nagyobb darabokra vágom. A zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem, a gombát, és a kelbimbót elfelezem. A chiliket egészben hagyom.
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm annyi vízzel ami ellepi, és felforralom.Ha hab képződne a tetején akkor azt leszedem róla, hogy a leves ne legyen zavaros. Majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, és továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Közben külön, sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, és a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, és egy chili paprikát.
Tipp / megjegyzés:
Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.