Marhahúsleves zöldséggel daragaluskával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst nagyobb darabokra. vágom A répát, fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom..
A húst és a csontot egy nagyobb lábasba teszem, felöntöm bőségesen vizel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert. Lassú tűzön tovább főzöm.
Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom, pihentetem.
Egy óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem levesbe a zöldségeket, és továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Amíg fő a leves egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe.
A leves a galuskával tálalom, chilipaprikával díszítem.
Tipp / megjegyzés:
Egy finom húsleves sok zöldséggel, óriási daragaluskával.