Marhapörkölt meggylekvárral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymákat aprítsuk fel, a húst mossuk meg.
A lábosban olvasszuk meg a zsírt, tegyük rá a hagymát és pirítsuk szép üvegesre.
Ha üveges a hagyma, tegyük rá a húst és forgassuk míg mindenütt szépen kifehéredik. Ekkor sózzuk meg és szórjuk rá a pirospaprikát.
Öntsünk fel vízzel és adjuk hozzá az összes fűszert illetve a lekvárt.
Főzzük kb. két órán keresztül közepes hőfokon fedő alatt és 10-15 percenként ellenőrizzük, hogy van-e rajta víz. Ha kezd elfőni róla, mindig ráöntünk 1-2 dl-t. A lényeg hogy ne égjen le és tudjon kis lében főni végig.
Fél órával az elkészülés előtt, rádobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. (Ha azt szeretnénk hogy teljesen szét főjenek a zöldségek, akkor fél időben, azaz 1 óra után adjuk hozzá őket). Rányomjuk a fokhagymát is.
Ilyenkor már nagyon kell figyelni, le ne égjen a pörkölt. Gyakran öntsünk rá vizet és kevergessük is meg néha.
Ha letelt a két óra, kóstoljuk meg, hogy jól átfőtt-e. Ha nem, akkor főzzük még, a tökéletes íz/állag eléréséig.
Ízlés szerinti körettel/ savanyúsággal kínáljuk. (Én gnocchival és csemege uborkával tálaltam.)