Marharagu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst vágjuk fel kockákra, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal. Ezután szórjuk meg liszttel, és alaposan forgassuk össze.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, tegyük bele a húst, és süssük elő. A visszamaradt zsiradékban süssük ki a felkockázott szalonnát, majd adjuk hozzá a megtisztított, darabolt zöldségeket, és pár percig pirítsuk.
Szórjuk rá az apróra felvágott fokhagymát, majd tegyük bele az elősütött húst. Adjuk hozzá a négybe vágott vöröshagymát, és a feldarabolt paradicsomot. Öntsük fel a borral, és a marhahúslevessel. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
Öntsük az előkészített ragut, egy hőálló vagy jénai tálba, és fedjük le.
A sütőt melegítsük elő, majd tegyük bele a tálat, és alacsony hőfokon 3 óra alatt pároljuk puhára.
Nagyon finom és kiadós ebéd, melyet friss kenyérrel tálalunk.