Márványos csokoládés keksztekercs
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon berepedezik és szétesik.
Kekszmorzsás nyújtódeszkán vékonyra nyújtsuk ki.
A krémhez egy kevés tejjel alaposan keverjük el a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet.
A tejet tegyük fel a gázra, majd mikor felforrt, adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.
Vegyük le a gázról, majd adjuk hozzá az előzőleg mikróban felmelegített tortabevonót, alaposan keverjük el.
Mikor félig kihűlt, kenjük meg vele a tésztánkat, és tekerjük fel.
A mázhoz gázon pár perc alatt főzzük össze a hozzávalókat.
Kenjük a süteményre, attól lesz márványos, mert a margarin nem olvad fel, hanem foltos marad a kakaós tejben.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon szeretem a sütés nélküli süteményeket, nem kell a sütő felett állni, és gyorsan kész van.