Márványos mákos-almás kuglóf
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt almát és az olajat.
A lisztet elkeverjük a búzadarával és a sütőporral. (itt nincs rétesliszt, így most ezt tettem bele) A lisztes keveréket a tojásos masszához keverjük. Ketté osztjuk a masszát. Az egyikbe bele keverjük a mákot, ettől elég sűrű lesz, így 2 evőkanál tejjel hígítjuk.
A kivajazott lisztezett kuglóf formába felváltva öntünk a két masszából, majd egy késsel spirál alakban átkeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. 5-10 percet a formában hagyjuk hűlni a kuglófot, aztán óvatosan megütögetjük a formát és kifordítjuk egy tányérra.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ha valami alkalomra készül, akkor valamilyen mázzal is bevonhatjuk.