Mascarponés krumplipürés kolbászos pite
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a sóval elvegyítjük egy tálban. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást és a vizet majd gyors mozdulatokkal gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, legalább 1 órára, de akár pár napig is tárolható a hűtőben.
A krumplipürét kikeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, a fűszereket, a sót, a sajtot és simára keverjük. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.
A pite tésztát lisztezett nyújtólapon a forma méretére nyújtjuk, majd a kivajazott formát kibéleljük vele. Az aljára fektetjük a karikákra vágott kolbászt, majd a tetejére simítjuk a krumplipürés masszát.
190 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük kb. 40 perc alatt.
Szeletelés előtt legalább 10 percet pihentetni kell, különben nem lehet szépen szeletelni.
Salátával nagyon finom és laktató étel.