Mátraballai kemencés bőségtál

| Hozzávalók:Első tepsi: 
 Második tepsi: 
 Harmadik tepsi: 
 Fűszerek: 
 A savanyúsághoz: 
 | 
 | 
Elkészítés:
Fedő alatt feltesszük főni a csülköt.
Sütés előtt sóval bedörzsöljük a húsokat, meghintjük szerecsendióval.
Vékonyan olajozott tepsibe rakjuk őket, a felszeletelt kolozsvári szalonnát közéjük tűzdeljük és 10 dkg felszeletelt zsírszalonnát helyezünk rá. Alufóliával letakarjuk.
A gerincénél hosszában felhasítjuk a grillcsirkét szétnyitjuk,sózzuk,a belső felületét borsozzuk is. A bőrös felével lefelé vékonyan olajozott tepsibe fektetjük. A megmosott, negyedekre vágott burgonyát köré helyezzük. Alufóliával letakarjuk.
A lecsóhoz a paprikákat kicsumázzuk, feldaraboljuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, felszeleteljük a vöröshagymát és ízlés szerint az erős paprikából is szelünk hozzá. 20 dkg szeletelt zsírszalonnát rakunk a tepsi aljára, rátesszük a hagymát, a megtisztított májat és a paprikával befedjük. Hat gerezd fokhagymát hintünk rá, finoman sózzuk és fóliával fedjük.
A tepsiket a felfűtött kemencébe rakjuk.
30 perc elteltével leszedjük róluk a fóliát, hozzátesszük a főtt csülköt és finoman tovább pirítjuk őket.
Ezalatt készítünk egy lilahagyma salátát.
Felszeleteljük a lilahagymát, egy evőkanál cukorral, egy teáskanál sóval meghintjük és két evőkanál húsz százalékos ételecetet öntünk rá. Majd tíz percenként megkeverjük.
Amikor ropogósra sültek, friss kenyérrel és finom borral tálaljuk.
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				



 
											 
											