Mediterrán omlett
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A petrezselymet, fokhagymát, bazsalikomot aprítom, a sonkát, paradicsomot kockára, a hagymákat és paprikákat karikára, az olívabogyókat, mozzarellát félbe vágom.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem előbb a sonkát és hagymákat, majd ráteszem a többi zöldségeket is, valamint kakukkfüvet és rozmaring ágat, fűszerezem. Kiveszem, félre teszem.
Amíg a töltelék sül lereszelem a sajtot, felverem a két tojást, öntök bele tejet, sózom, borsozom, vágok bele petrezselymet, összekeverem..
A serpenyőben megsütöm a tojást, majd rápakolom a tölteléket, s a sajtokat. Díszítem egy szelet paradicsommal, petrezselyemmel, rozmaringgal, virágzó kakukkfűvel, s chili paprikával.
Tipp / megjegyzés:
Eredetileg félbe akartam hajtani az omlettet, de olyan bőségesre sikeredett a töltelék, hogy a tojáslepényt teljesen befedte, méghozzá vastagon.