Főoldal / Levesek / Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • 2 db burgonya
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 l zöldség alap lé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom.

A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldség alap lével.

Amikor a burgonya már megfőtt botmixerrel jól eldolgozom.

Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett.

Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom.

A tejszínnel csak egyet forralok rajta.

Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére