Medvehagyma krémleves sült baconnel gombával

Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 szál vékony póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 10 szál petrezselyemzöld
- 2 db burgonya
- 1 szelet bacon
- 3 db csiperkegomba
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- 2 db húsleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 l víz
|
| Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
| Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
| Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
| Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.
A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem.
A hagymákat felaprítom, olajon és vajon megdinsztelem.Hozzáöntöm a krumplit a főzőlevével együtt, majd hozzáadom a leveskockákat és a fűszereket.
Pár perc főzés után hozzáadom a bort és a tejszínt. Durván összeturmixolom, hogy maradjanak darabok még a zöldségekből is.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, és teszek rá gombát és sült baconszalonnát.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.