Medvehagymaleves húsgombóccal
Hozzávalók:Levesalap hozzávalói:
Húsgombóc hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítani, feldarabolni, majd a vízzel felönteni és feltenni főni. Hozzáadni a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesíteni, majd felforralni. Ezután mérsékelni a hőfokot és szép lassan főzni. Közben elkészíteni a gombócokat.
A darált húst egy tálba tenni, majd hozzáadni a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezni. Jó alaposan összegyúrni, majd vizes kézzel kis gombócokat formálni belőle.
Ezután a levesbe helyezni a gombócokat és kb. 30 percig főzni. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főlnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedni a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrni. (a zöldségekre nem lesz szükség)
A leszűrt levesbe beletenni az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezni a tűzhelyre és tovább főzni még kb. 5-6 percig.
Ezután levenni a tűzhelyről, és botmixerrel pépesíteni.
A kukoricalisztet simára keverni a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazni rá és jól elkeverni. Ezután a levest visszahelyezni a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejfölös keveréket. Beletenni a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzni tovább. (aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén)
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyni, majd jó étvággyal elfogyasztani.