Medvehagymás saláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást megfőzzük.
Közben a salátát elkészítjük. Alapos mosás után spenótot és a medvehagymát elrendezzük a tányéron. Fűszerezzük. Az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a sajtot kis kockára vágjuk. A hagyma zöldjéből félreteszünk a díszítéshez. Elrendezzük a salátának valót a tányéron.
A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, ezt is a tányérra tesszük. Megszórjuk újhagyma zölddel. Fűszerezzük. Meglocsoljuk a balzsam- és almaecettel, valamint bőségesen az olívaolajjal.
Vajas pirítóssal fogyasztjuk.
Tipp / megjegyzés:
A medvehagyma szezonja van és közel a Húsvét is, ezért készítettem ezt a salátát.Gyorsan elkészül, csak a tojást kell főzni. Dekoratív és egészséges.