Főoldal / Szárnyas Ételek / Medvehagymás tejben pácolt csirkemáj szezámos bundában

Medvehagymás tejben pácolt csirkemáj szezámos bundában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás tejben pácolt csirkemáj szezámos bundában

Medvehagymás tejben pácolt csirkemáj szezámos bundában

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 dl tej
  • 6-8 levél medvehagyma
  • 2 ek szezámmag

A panírozáshoz:

  • 20 dkg (rozs)liszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a medvehagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon /rozsliszt, felvert tojás, szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/ bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

Köretnek kukoricás, petrezselymes rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére