Meggyes álom
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A magozott meggynek lecsepegtetjük a levét és vízzel 1 literre kiegészítjük. Visszaöntjük a meggyre, ízesítjük cukorral vaníliás cukorral, fahéjjal.
Felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, és pár percig alacsony lángon főzzük. A besűrűsödött meggyet egy tálcára simítjuk (35×26), és még melegen rásorakoztatjuk a babapiskótát.
A pudingot elkészítjük a tejjel, a vanília aromával és ízlés szerinti cukorral. Még melegen ráöntjük a piskótára. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük (szükség esetén használjunk hozzá habfixet), és a kihűlt süteményre simítjuk.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, szeletelve kínáljuk.