Meggyes-csokoládés mini pite, sütés nélkül
Hozzávalók:(6-7 db kicsi formához vagy 1db nagy pitéhez)
A csokis réteg alá:
A csokoládé ganache-hoz:
A tetejére:
Díszítéshez: (elhagyható)
|
|
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk vagy morzsásra törjük egy nejlonzacskóba téve. (Én kávédarálóba tettem, és ott daráltam meg több részletben)
A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. A kekszes masszát mini-pite vagy tart formákba adagoljuk, és nedves kézzel belenyomkodjuk. A formákat 20 percre a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.
Egy lábosba öntjük a tejszínt és melegíteni kezdjük. Ha már forró (de még nem forr) lehúzzuk a tűzről, beleöntjük az apróra vágott csokoládét és addig keverjük, míg az felolvad benne és egynemű fénylő csokis krémet kapunk. Hűlni hagyjuk.
A kekszes alapot kivesszük a fagyasztóból, és mindegyiket megkenjük meggylekvárral. Majd egyenlően elosztjuk rajtuk a csokis krémet.
Betesszük a hűtőbe dermedésig, majd fogyasztás előtt 15 perccel (hogy ne legyen túl hideg) kivesszük a hűtőből, óvatosan kiemeljük a formából és ízlés szerint megpakoljuk friss meggyel a tetejüket.