Meggyes habos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk. A kakaós és a sima masszát felváltva, egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, de ha nincs 6 dl, akkor vízzel pótoljuk és kikeverjük a pudingporral és a kristálycukorral. Felfőzzük, belekeverjük az aromát, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára elkeverjük.
A krém felét rákenjük a kihűlt tésztára, majd megszórjuk a kimagozott meggyel, és rákenjük a krém másik felét is. A tetejét bevonjuk a felvert tejszínhabbal, és pár órára hűtőbe tesszük.
Kockákra vágva kínáljuk.