Meggyes palacsinta vanília sodóban
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
A vaníliasodóhoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a meggyet, a sót és a szódavizet egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a meggyes palacsintákat.
A mákot a tejjel és a porckorral 5 perc alatt össze forraljuk. Minden palacsintát megtöltünk a mákos töltelékkel, majd feltekerjük.
A 2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 10 dkg vajat.
A 2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a forró mártáshoz keverjük.
A palacsintát vanília sodóval tálaljuk.