Főoldal / Desszertek / Meggyes pite Eta módra

Meggyes pite Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes pite Eta módra

Meggyes pite Eta módra

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 37 dkg porcukor
  • 45 dkg finom liszt
  • 2 deci olaj
  • 2 deci hideg víz
  • 2 sütőpor
  • 7 deci kimagozott meggy, /lehet más gyümölcs is/
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat szétválasztjuk.

A tojás sárgáját habosra keverjük, közben apránként hozzá öntjük az olajat majd a vizet.

Tojás fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.

A tojás sárgákhoz bele szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd lazán bele keverjük a tojás fehérje habot.

Beleöntjük olajozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 30×40 cm gáztepsibe. /magasabb oldalú legyen a tepsi, mert a süti magasra feljön/

A tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb 15-20 perc után 170fokra csökkentjük a hőmérsékletet. (Az én sütőmbe összesen 35-40 percig sütöttem)

A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Meggyes pite Eta módra 3.67/5 (3 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére