Meggyes pite Eta módra
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk.
A tojás sárgáját habosra keverjük, közben apránként hozzá öntjük az olajat majd a vizet.
Tojás fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A tojás sárgákhoz bele szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd lazán bele keverjük a tojás fehérje habot.
Beleöntjük olajozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 30×40 cm gáztepsibe. /magasabb oldalú legyen a tepsi, mert a süti magasra feljön/
A tetejére szórjuk a lecsepegtetett meggyet.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb 15-20 perc után 170fokra csökkentjük a hőmérsékletet. (Az én sütőmbe összesen 35-40 percig sütöttem)
A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Porcukorral meghintve tálaljuk.