Főoldal / Desszertek / Meggyes pite Gabriella módra

Meggyes pite Gabriella módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes pite Gabriella módra

Meggyes pite Gabriella módra

Hozzávalók:

  • kb.39×36 cm tepsi
  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1 mk. csapott só
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 mk. őrölt-fahéj

Töltelék:

  • 1,5 kg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 2 tk. őrölt-fahéj

Hintéshez:

  • 10 dkg kókusz-reszelék

Szóráshoz:

  • vaníliás-porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk és előkészítjük a hozzávalókat.

A lisztet egy mély tálba önjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzá valót. Addig gyúrjuk amíg sima tésztát nem kapunk.
Majd két részre osztjuk, cipót formálunk belőle,és 20-percet állni hagyjuk.

Egy 39×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és félre tesszük.

Az egyik cipót lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi aljába betesszük.Meghintjük a kókuszreszelék felével,erre jön a jól kinyomkodott meggy, majd  a tetejét is meghintjük kókusszal.

A másik cipót is kinyújtjuk és a töltelékre fektetjük.Az oldalát kissé lenyomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 35 perc alatt  készre sütjük.

Tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, vaníliás porcukorral megszórjuk és kockára vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom és kiadós,érdemes elkészíteni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére