Meggyes pite II
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelék:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd lisztezett deszkán mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24×30-as tepsit használtam/.
Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet.
Ismét búzadarát szórunk rá, betakarjuk a második lappal, kicsit megnyomkodjuk a széleit.
Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc.
Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Szezonban kihagyhatatlan, de télen is elkészíthető, eltett gyümölcsökből.