Meggyes pite őzgerincben, kakaós öntettel
Hozzávalók:
A kakaós öntethez:
|
|
Elkészítés:
A felvert tojásokat kikeverjük 3 kanál cukorral, az olajjal és a vajjal, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet.
A magozott meggyhez hozzáadjuk a 3 kanál cukrot, és elkeverjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, és simítunk bele a masszából, majd meggy, megint massza, míg el nem fogy. A tetejére hagyjunk ki a meggyből díszítésnek.
A sütőt előmelegítjük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük a pitét.
Kicsit hűlni hagyjuk, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt.
Az öntetet összefőzzük pár perc alatt, és ráöntjük a süteményre, díszítjük meggyel.
Tipp:
Egy gyors desszertnek kitűnő