Meggyes-túrós pohárkrém
Hozzávalók:A meggyes réteghez:
A túrós-habos részhez:
|
|
Elkészítés:
A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és az aromát, majd néha megkeverve, addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.
A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük)
Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet.
Az ízesített túrónak a felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön. Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön és az ízek is jól összeérjenek.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.