Főoldal / Egytálételek / Meleg tésztasaláta

Meleg tésztasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meleg tésztasaláta

Meleg tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 2 pár debreceni ( v. ízlés szerinti kolbász)
  • 30 dkg tészta (pl. fusilli)
  • 10 dkg sajt (pl.parmezán, edami,..)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika (v. chilikrém)
  • 1 tk. köménymag (v. őrölt kömény)
  • 2 tk. dijoni magos mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom
  • paradicsom
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kolbászt karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le, a paradicsomot pedig ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe (v. wok-ba) pirítsuk meg a kolbászkarikákat, majd adjuk hozzá a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit, (v. chilikrémet) és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Keverjük össze, és addig főzzük hogy kissé besűrűsödjön a szaft. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Keverjük óvatosan össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és fedjük le a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután öntsük hozzá a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan forgassuk össze.
Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Meleg tésztasaláta 4.00/5 (4 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére