Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mese mézes keksz

Mese mézes keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mese mézes keksz

Mese mézes keksz

Hozzávalók:

  • 5 dkg méz
  • 5-5 dkg világos és sötét nádcukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék (lehetőleg házi)
  • csipet só
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A nádcukrokat kávédarálóban porrá őröljük.  Ű(sima fehér porcukorral is készíthetjük) A mézet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrokat, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a tojást és kihabosítjuk.
A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sóval, majd a mézes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órát vagy egy egész éjszakát a hűtőszekrényben pihentetjük.

A tésztát 2-3 darabra vágjuk. Azt a darabot, amivel dolgozunk, finoman átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán 3-4mm vastagra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszúrjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (kekszmintázókkal is használható a tészta)

190 fokra előmelegített sütőben 7-8perc alatt megsütjük a kekszeket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni. Pléhdobozban hetekig eláll, ez a finom porhanyós mézes keksz.

Mentés

Mentés

Mese mézes keksz 4.79/5 (39 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére