Mese mézes keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A nádcukrokat kávédarálóban porrá őröljük. Ű(sima fehér porcukorral is készíthetjük) A mézet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrokat, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a tojást és kihabosítjuk.
A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sóval, majd a mézes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órát vagy egy egész éjszakát a hűtőszekrényben pihentetjük.
A tésztát 2-3 darabra vágjuk. Azt a darabot, amivel dolgozunk, finoman átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán 3-4mm vastagra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszúrjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (kekszmintázókkal is használható a tészta)
190 fokra előmelegített sütőben 7-8perc alatt megsütjük a kekszeket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni. Pléhdobozban hetekig eláll, ez a finom porhanyós mézes keksz.