Méteres kalács
Hozzávalók:Tészta:
Krém:
Máz:
|
|
Elkészítés:
A cukrot a négy tojás sárgájával habosra keverjük,majd lassan hozzáadjuk az 1dl olajat és az 1 dl langyos vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez adjuk.
A négy tojás felvert habját lazán a keverékbe forgatjuk.
A tészta felét őzgerincformába simítjuk.
A másik felébe 1evőkanál kakaót keverünk, és egy másik őzgerincformába öntjük.
160-180?C sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém:
A két csomag pudingot fél liter tejjel és ízlés szerinti cukorral megfőzünk. Majd néha meg-megkevergetve lehűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, 2evőkanál rummal ízesítjük.
A kihűlt csokis és sima piskótát körülbelül 1cm-es szeletekre vágjuk.
Majd elkezdjük összeállítani a süteményünket az alábbiak szerint:
Csokis piskóta szelet- krém-sima piskótaszelet – krém-csokis piskóta szelet krém? ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Két őzgerincforma hosszúságú rudat csinálunk.
Egy lábosba tesszük a csokoládémáz hozzávalóit,és összemelegítjük,bevonjuk vele a süteményt.
Hűtőbe tesszük pár órára, majd ha a csokoládémáz megdermedt, forró vízbe mártott késsel átlósan felvágjuk.