Főoldal / Desszertek / Méteres kalács

Méteres kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Méteres kalács

Méteres kalács 3

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25dkg cukor
  • 4tojás
  • 1dl olaj
  • 1dl langyos víz
  • 25dkg liszt
  • 1cs sütőpor
  • 1ek kakaó

Krém:

  • 20dkg porcukor
  • 20dkg margarin
  • 1 liter tej
  • 2csomag puncs ízű pudingpor
  • 2ek rum

Máz:

  • 20dkg porcukor
  • 2ek tej
  • 3ek kakaópor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

A cukrot a négy tojás sárgájával habosra keverjük,majd lassan hozzáadjuk az 1dl olajat és az 1 dl langyos vizet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez adjuk.

A négy tojás felvert habját lazán a keverékbe forgatjuk.
A tészta felét őzgerincformába simítjuk.

A másik felébe 1evőkanál kakaót keverünk, és egy másik őzgerincformába öntjük.
160-180?C sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém:
A két csomag pudingot fél liter tejjel és ízlés szerinti cukorral megfőzünk. Majd néha meg-megkevergetve lehűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, 2evőkanál rummal ízesítjük.

A kihűlt csokis és sima piskótát körülbelül 1cm-es szeletekre vágjuk.
Majd elkezdjük összeállítani a süteményünket az alábbiak szerint:

Csokis piskóta szelet- krém-sima piskótaszelet – krém-csokis piskóta szelet krém? ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Két őzgerincforma hosszúságú rudat csinálunk.

Egy lábosba tesszük a csokoládémáz hozzávalóit,és összemelegítjük,bevonjuk vele a süteményt.
Hűtőbe tesszük pár órára, majd ha a csokoládémáz megdermedt, forró vízbe mártott késsel átlósan felvágjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére