Főoldal / Desszertek / Méteres kalács II

Méteres kalács II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Méteres kalács II

Méteres kalács

Hozzávalók:

  • 2×3 tojásos piskóta 
  • 2×3 tojás
  • 2×3 kanál cukor
  • 2×4 kanál liszt
  • 2xfél cs. sütőpor
  • 2×2 kanál olaj
  • 2×2 kanál víz

A csokis piskótához még: 

  • 2 kanál holland kakaópor

Krém hozzávalói:

  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 4 deci tej
  • 1 cs. vaníliás puding

A bevonáshoz:

  • 10 deka étcsoki
  • fél deci olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A három tojásból őzgerincformában egy sima piskótát és egy csokis piskótát sütünk.

A tojásokat szét választjuk.

A sárgáját 1 kanál cukorral vízzel és olajjal habosra kikeverjük.
A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük.
A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A csokis tészta ugyanígy készül csak a liszthez hozzákeverjük a kakaóport is.

A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.

Amikor kihűlt mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeleteljük.

A pudingot a tejjel a szokásos eljárással megfőzzük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük.
Amikor a puding kihűlt összekeverjük a porcukros margarinos krémmel.

A felvágott lapokat egy csokis, egy sima piskóta váltakozva összeragasztjuk a krémmel.

Majd kb egy jó órát hidegre tesszük,hogy kicsit összeálljon a sütemény.

A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztjuk, és a már hideg süteményre rákenjük.
Dermedés után szeletelhető.

Méteres kalács II 4.38/5 (16 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére