Méteres kalács II
Hozzávalók:
A csokis piskótához még:
Krém hozzávalói:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A három tojásból őzgerincformában egy sima piskótát és egy csokis piskótát sütünk.
A tojásokat szét választjuk.
A sárgáját 1 kanál cukorral vízzel és olajjal habosra kikeverjük.
A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük.
A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A csokis tészta ugyanígy készül csak a liszthez hozzákeverjük a kakaóport is.
A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.
Amikor kihűlt mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeleteljük.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással megfőzzük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük.
Amikor a puding kihűlt összekeverjük a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott lapokat egy csokis, egy sima piskóta váltakozva összeragasztjuk a krémmel.
Majd kb egy jó órát hidegre tesszük,hogy kicsit összeálljon a sütemény.
A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztjuk, és a már hideg süteményre rákenjük.
Dermedés után szeletelhető.