Méteres kalács III
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor apránként beledolgozzuk a cukros margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a pudingos krémmel. A tetejét vízgőz felett megolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
Megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén szeletelve kínáljuk.