Mexikói rizses serpenyő sült csirkecombbal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom, és paprikával bedörzsölöm.Meglocsolom olíva olajjal, és előmelegített sütőben (légkeverés 180 C fok) kb. 45 percig sütöm, a végén grill fokozaton 200fokon pirosra sütöm.
Közben a répát meghámozom, és karikákra vágom. A hagymákat darabolom, a hegyes zöld paprikát és a chilit karikákra, a kaliforniai paprikát csíkokra, az olíva bogyót félbe vágom, a gombaszárakat szeletelem.
Egy serpenyőben olajon a hagymákat és a chilit megdinsztelem, majd hozzáadom a répát, a mexikói zöldségkeveréket, olívabogyót, a paradicsomot, gombát és a rizst.
Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockákat, megszórom piros paprikával, időnként megkeverem.
Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadom a fehérbort, az aprított petrezselymet, és ízlés szerint ízesítem cayenne borssal, citromlével, chili szósszal, fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel.
Chili paprikával díszítem.