Főoldal / Sertés ételek / Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel

Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel

Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés karaj,csont nélküli,szeletelve
  • 30 dkg mexikói francia saláta alap
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • só, bors, olaj
  • 1 evő kanál vaj

A burgonyakroketthez:

  • 3 db nagy burgonya
  • 10 dkg mexikói francia saláta alap
  • só, bors
  • 2 tojás
  • olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megmossuk ki klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A francia saláta alapot, 5 perc alatt forró vízben megpároljuk.
Leszűrjük majd vajon még pár percig pároljuk.

A panírozáshoz felverjük a 2 tojást, előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát.

Minden húsra teszünk a megpárolt mexikói zöldségből, majd össze hajtjuk. (akár össze is tűzhetjük fogpiszkálóval vagy kis hústűvel)

Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.

A kroketthez a meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.
Hozzá adjuk a tojást, sót, borsot, 2 kanál lisztet, pici olajat, és alaposan össze dolgozzuk. Végül a krumplis masszához adjuk a mexikói zöldséget és finoman összedolgozzuk, vigyázva hogy ne törjön össze.

Tenyérnyi korongokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, tojásban , zsemlemorzsában, és forró olajban lassú tűzön kisütjük.

Tálaláskor adhatunk mellé például tartármártást is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére