Mexikói zöldséges sertésragu
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát kockákra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd rádobjuk a kockákra (vagy csíkokra) vágott húst. Picit átpirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Időközben az elpárolgott vizet borral pótoljuk.
Ha a hús már puha, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket és kb 15 perc alatt készre főzzük.
Köretnek nokedlit vagy tésztát kínálunk mellé, a tetejére tejfölt teszünk és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Tipp / megjegyzés:
Tehetünk a pörkölt alapba kockákra vágott paradicsomot, és paprikát is.