Főoldal / Sertés ételek / Mexikói zöldséges sertésragu

Mexikói zöldséges sertésragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mexikói zöldséges sertésragu

Mexikói zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 ek olaj
  • bors
  • 30-40 dkg mexikói zöldség
  • 1 dl vörösbor
  • kevés víz

A tálaláshoz:

  • tészta vagy nokedli
  • tejföl
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát kockákra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd rádobjuk a kockákra (vagy csíkokra) vágott húst. Picit átpirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Időközben az elpárolgott vizet borral pótoljuk.

Ha a hús már puha, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket és kb 15 perc alatt készre főzzük.

Köretnek nokedlit vagy tésztát kínálunk mellé, a tetejére tejfölt teszünk és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Tipp / megjegyzés:
Tehetünk a pörkölt alapba kockákra vágott paradicsomot, és paprikát is.

Mexikói zöldséges sertésragu 4.67/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére