Mézes kókuszkocka
Hozzávalók:A tésztához:
A mázhoz:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük. (használhatunk vaj helyett margarint)
A langyos mézet a habos masszához keverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Végül hozzákeverjük a 2 dl tejet, és beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A mázhoz a margarint, a cukorral, a kakaóval és a tejjel kb.8 percig főzzük folytonos kevergetés mellett.
Majd 3 evőkanál rumot keverünk hozzá, és lehúzzuk a tűzről.
A kihűlt, kockákra vágott tésztát, a mázban megforgatjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.