Mézes mustáros csülök, fánkkal
Hozzávalók:
A fánkhoz:
|
|
Elkészítés:
A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.
A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.
Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.