Mimóza szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kellemes könnyű tésztát gyúrok.
Négy egyforma darabra elosztom.
A sütőlapot margarinnal kikentem és liszttel meghintem.
A lapokat egyenként kinyújtom, és a 24×22-es méretű tepsibe kisütöm. (A lapokat sütés előtt megszurkálom, hogy ne púposodjon fel süléskor a tészta.
Amikor az első két lapot kisütöttem, az egyik lapot lekvárral megkenem, és a másikat ráhelyezem. Erre kerül majd a krém.
Elkészítem a krémet:
A tejbe a lisztet csomómentesre elkeverem, és kis gázon állandó keverés mellett besűrítem. Hagyom kihűlni.
A margarinból és porcukorból krémet keverek, és a citromok levét hozzáadom. Amikor a tejes lisztes pép kihűlt, a kettőt összekeverem.
A kihűlt a krémet rákenem a második lapra, erre kerül a harmadik lap, amit ismét lekvárral megkenek, és a negyedik kisült lapot ráteszem.
Hűtőbe teszem egy éjszakára, majd másnap szeleteltem, és porcukorral megszórom.
Nagyon finom citromos sütemény.Hamar gyorsan elkészül