Mimóza szelet Tündi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tésztalap kenéséhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).
Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Félre tesszük hűlni.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlevével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A KIHŰLT lisztes péphez kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.
Összeállítás: Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.
Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.